За згадку в публікації Меджлісу в окупованому Криму судять головреда газети Qirim 

17:00 01.04.2021

У тимчасово окупованому Криму головного редактора газети «Qirim» Бекіра Мамутова судять за згадку в публікації Меджлісу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці Кримська правозахисна група.

У третій дільниці «мирового суду» Київського району Сімферополя розглядалася справа про адміністративне правопорушення щодо головного редактора газети «Qirim» Мамутова.

Засідання проходило без участі слухачів, яких не пустили в суд через обмеження, пов'язані з короновірусом.

Як повідомив після засідання сам Мамутов, в суді була представлена позиція редакції газети, після чого було оголошено перерву через неявку представників Роскомнагляду, які склали адміністративний протокол.

Щодо Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КпАП РФ за публікацію доповіді генерального секретаря ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій угледіла в публікації порушення російського законодавства, оскільки РФ визнала Меджліс екстремістською організацією, діяльність якої заборонена, і згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов'язковим зазначенням на заборону її діяльності в РФ. Оскільки такої вказівки у процитованій на сторінках газети «Qirim» доповіді генсека ООН не було, щодо головного редактора було складено адміністративний протокол.

Наступне засідання заплановано на 20 квітня.

Як повідоляв BlackSeaNews, 10 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченій до дня народження Тараса Шевченка. 12 березня українцеві інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

Ще на цю тему