Стратегія деокупації Криму: РФ створює плацдарм для поширення конфлікту на Середземномор’я

20:45 24.03.2021

Російська Федерація активно мілітаризує тимчасово окупований Крим і створює військово-стратегічний плацдарм поширення зони збройного конфлікту з Кримського півострова на Середземноморський регіон, Близький Схід і Африку.

Про це йдеться у преамбулі Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, опублікованій на сайті Президента, повідомляє Укрінформ.

«Реалізуючи агресивні зовнішньополітичні стратегії, Російська Федерація проводить активну мілітаризацію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, створює військово-стратегічний плацдарм поширення зони збройного конфлікту з Кримського півострова на Середземноморський регіон, Близький Схід та Африку», - зазначається у документі.

В Стратегії наголошується, що Кримський півострів поступово перетворюється Росією на військову базу, стає джерелом небезпеки і загрози для стабільності Європи і всього світу.

Також зазначається, що у разі розміщення на території Криму тактичної ядерної зброї і засобів її доставки Росія руйнує міжнародний режим нерозповсюдження зброї масового ураження, перетворює тимчасово окуповану територію АРК та міста Севастополя на потенційну військову мішень, ставить під загрозу безпеку та життя громадян України.

Нагадаєм, президент Володимир Зеленський 24 березня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Документ був схвалений Радою національної безпеки й оборони України 11 березня.
 

Ще на цю тему