Турецькі архітектори розробили для Катару проект обертового плавучого еко-готелю / Фото

09:40 24.03.2021

Біля узбережжя Катару побудують обертовий плавучий готель з сонячними панелями, вітровими турбінами та підводною системою генераторів приливного потоку.

Проект Eco-Floating Hotel представила Турецька архітектурна студія HAADS (Hayri Atak Architectural Design Studio), передає ecotown.com з посиланням на ecotechnica. 

Підводна система генераторів приливного потоку буде виробляти електроенергію завдяки руху водних мас.

Споруда стоятиме на кількох плавучих платформ. За допомогою двигунів, що приводитимуть у рух гребні гвинти, готель буде обертатися навколо своєї осі зі швидкістю один оберт на добу. Контролюватиме рух система динамічного позиціонування – система, яка використовується на сучасних судах для утримання їх на заданому курсі або у певній позиції.

З берегом Eco-Floating Hotel з'єднають автодорогою. Вона буде прокладена по пірсу, на якому також побудують вертолітний майданчик і два причали для катерів або інших легких суден.

Загальна площа готелю складе 35 тисяч квадратних метрів. Центральна будівля отримає дизайн тороподібної чотирирівневої конструкції. На її фасаді розташують зелені насадження.

Представлений концепт оснащений величезним скляним дахом, виконаним у формі лійки. Вона нагадує розроблений для аеропорту Сінгапуру водоспад Моше Сафді і виконуватиме ту ж функцію — збиратиме дощову воду, яка потім буде використовуватися для поливу та інших потреб готелю.

В «еко-плавучому» готелі будуть розташовані 152 номери з окремими балконами. Його гості зможуть користуватися послугами критого і відкритого басейнів, спа-салону, сауни і тренажерного залу.

Наразі HAADS виконує техніко-економічні дослідження, щоб визначити можливість і доцільність будівництва плавучого готелю до 2025 року.

Фото з сайту ecotown.com

Ще на цю тему