Генсека НАТО стривожила політична криза в Грузії

10:20 18.03.2021

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про те, що в Брюсселі стурбовані внутрішньополітичною кризою в Грузії.

«Останні політичні події в Грузії викликають тривогу. В НАТО очікують, що Грузія буде підтримувати демократичні стандарти, що охоплює подолання політичних розбіжностей за допомогою діалогу між представниками влади та опозиції», - сказав Столтенберг в середу, 17 березня, в Брюсселі на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, пише ZN.UA

Столтенберг додав, що в НАТО підтримують Грузію в її прагненні вступити до НАТО.

«Ми цінуємо партнерство з Грузією і хочемо, щоб в цій країні тривали реформи. Всі країни альянсу підтримують це послання», - заявив Столтенберг.

Гарібашвілі зі свого боку заявив, що членство в НАТО є «пріоритетом зовнішньої політики та безпеки Грузії».

Президент Європейської Ради Мішель 1 березня відвідав Тбілісі та зміг організувати зустріч між представниками влади та грузинськими опозиційними партіями, які не визнають парламентські вибори, які відбулися в жовтні минулого року, та відмовляються брати депутатські мандати. Опозиція вимагає призначення нових парламентських виборів.

Мішель для продовження діалогу направив в Тбілісі свого особистого представника Даніельсона, який з 12 березня проводить щоденні зустрічі з лідерами керівної та опозиційних партій. Сторони не розголошують деталей діалогу, але говорять про те, що позиції зближуються.
 

Ще на цю тему