Аварія суховантажу у Чорному морі: названо імена загиблих

19:21 11.03.2021

Рятувальна операція членів «VOLGO-BALT 179» триває, але уже відомо, що у результаті аварії загинули капітан Борисенко Олександр та електромеханік Лисаченко Григорій.

Передає УНН із посиланням на повідомлення Державної служби з питань морського і річкового транспорту України.

«Згідно з отриманою інформацією, рятувальна операція членів «VOLGO-BALT 179» триває. Місцезнаходження старшого помічника капітана Болатханова Рамзана встановлюється. З сумом повідомляємо, що Капітан Борисенко Олександр та Електромеханік Лисаченко Григорій загинули», – йдеться у повідомленні.

Державна служба з питань морського і річкового транспорту України знаходиться на постійному зв'язку з рятувальниками і консулом України в Румунії.

За даними МЗС України, ВМС Румунії направили гелікоптер для транспортування критично постраждалої під час аварії сухогрузу у Чорному морі українки до лікарні Констанци, решта 9 врятованих українців з судна - у задовільному стані. Пошуки ще одного члена екіпажу продовжуються.

Стали відомі імена врятованих членів екіпажу.

Severa Yurii
Hliznutsa Ihor
Chernov Oleksandr
Gayday Sergiy
Morozov Denys
Soloviov Vitalii
Remishevsky Mykola
Diemientiev Serhii
Nikolaienko Dmytro
Sokolova Angelina

У Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому перебувало 13 українців, двоє людей загинули. 10 моряків врятовані.

Згідно з даними VesselsValue, Volgo Balt 179 був побудований в 1973 році, а його нинішнім комерційним контролером є компанія Seatrans Consulting з Росії.

Ще на цю тему