У Нідерландах закінчилося судове засідання у справі МН17, наступне - 8 лютого

08:20 02.02.2021

У Нідерландах у судовому комплексі «Схіпхол» 1 лютого закінчилося перше цього року судове засідання у справі МН17.

Як повідомляє із судової зали власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, наступне відбудеться 8 лютого о 14:00, за місцевим часом.

1 лютого у суді були присутні родичі загиблих, їхні адвокати, а також захист одного з чотирьох обвинувачених, «ГРУшника» Олега Пулатова, який виявив бажання долучитися до процесу. Жоден з обвинувачених не з’явився.

Сторона обвинувачення, відповідаючи на сьогоднішній виступ захисту Пулатова наголосила, що аналіз уламків, про який говорять адвокати росіянина, вже був проведений і є в матеріалах справи. Також нідерландський прокурор підкреслив, що саме на уламках, які долучили до реконструкції, можна побачити найбільше ушкоджень та слідів від зброї. Тож, інші уламки не відіграють такого великого значення. У свою чергу нідерландський адвокат Сабіна тен Дуссхате, яка представляє інтереси Пулатова, під час свого виступу підкреслила, що захист хоче побачити усі 18 контейнерів уламків, щоб зрозуміти щодо яких саме захисту Пулатова може знадобитися додатковий аналіз.

У Нідерландах у судовому комплексі «Схіпхол» біля Амстердама вранці 1 лютого стартувало перше цього року судове засідання у справі МН17. На цих слуханнях, зокрема, мають розглянути, як просувається додаткове розслідування, звернення родичів загиблих щодо компенсацій та інше.

Ще на цю тему