У Грузію відправлять на підготовку військових України

10:44 01.02.2021

Для проходження підготовки військові Збройних сил України будуть відправлені на військову базу «Крцанісі» у Грузії.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Генерал-полковник Руслан Хомчак у Брюсселі взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО.

Під час робочої поїздки до Брюсселю Руслан Хомчак провів перемовини з начальником Генштабу ЗС Словацької Республіки, командувачем Сил оборони Грузії, начальником Головного штабу Національної Армії Республіки Молдова – командувачем Національної Армії Республіки Молдова.

Генерал-полковник поінформував колег про безпекову ситуацію на сході України та довкола кордонів, ймовірний сценарій її розвитку на короткострокову перспективу.

Також було обговорено практичні питання військової співпраці.

Зокрема було обговорено питання реформування війська, обміну інформацією, спільної участі у багатонаціональних навчаннях, підготовку наших військовослужбовців у навчальних центрах держав-членів та партнерів НАТО.

Так, зокрема, досягнуто домовленостей щодо підготовки українських вояків на курсах у Спільному центрі підготовки НАТО-Грузія на військовій базі «Крцанісі».

Також військові ЗСУ пройдуть тренування у Школі гірської підготовки Сил оборони Грузії.

Військові Грузії також запропонували продовжити практику реабілітації українських воїнів у Грузії.

«Зі свого боку я запросив підрозділи наших партнерів взяти участь у військовому параді з нагоди 30-ї річниці Незалежності України та стратегічному командно-штабному навчанні “Об’єднанні зусилля – 2021″», – розповідає Головнокомандувач Збройних сил України.

Генерал-полковник додав, що обговорення у Військовому комітеті НАТО безпекової ситуації в Україні та навколо її кордонів та стану реформування нашого війська планується у травні.

Довідково:

Наказом міністра оборони Грузії № 125 від 22 квітня 1997 року створено Національний навчальний центр «Крцанісі».

У 2016 році в результаті триваючої структурної реорганізації Збройних Сил на базі Національного навчального центру «Крцанісі» було створено – Центр підтримки навчання і військової освіти «Крцанісі».

Ще на цю тему