Санду висунула кандидатом на посаду прем'єра Молдови фінансиста Наталію Гаврилицю

08:41 28.01.2021

Президент Молдови Мая Санду пропонує кандидатуру фінансиста Наталії Гаврилицю на посаду прем'єра, доручає їй сформувати кабінет міністрів.

«Я висуваю кандидатуру Наталії Гаврилиці на посаду прем'єр-міністра Молдови і доручаю їй формування уряду. При цьому я продовжую наполягати на тому, що необхідно нинішній парламент розпустити, щоб надати громадянам право обрати новий склад парламенту», – заявила Санду на брифінгу в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Гаврилиця закінчила юридичний факультет у Державному університеті Молдови і Гарвардський інститут державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді. Протягом трьох років вона працювала в Лондоні економістом у глобальному Фонді інновацій. Обіймала посаду держсекретаря в Міністерстві освіти, коли Санду обіймала посаду міністра. Була також міністром фінансів в уряді Санду протягом п'яти місяців 2019 року.

Гаврилиця працювала в Oxford Policy Management - міжнародній консалтинговій фірмі у Великій Британії, що займається питаннями розвитку країн із низьким і середнім рівнем доходу (Таджикистану, Індонезії, Нігерії, окупованих палестинських територій). Експерт у сфері реформ публічного управління.

Уряд Молдови пішов у відставку 23 грудня. Колишній прем'єр-міністр Йон Кіку заявив, що тим самим уряд прагне створити умови для розпуску парламенту. Згідно з конституцією, президент має право розпускати парламент тільки в тому разі, якщо парламент двічі протягом 45 днів відхилить запропоновану президентом кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Ще на цю тему