Кримський завод марочних вин «Коктебель» купила компанія родича директора Служби зовнішньої розвідки РФ Наришкіна

15:01 26.01.2021

Виставлений на продаж «владою» окупованого Криму завод марочних вин «Коктебель» 26 січня на незаконному аукціоні за 110 млн рублів купила компанія-орендар підприємства - ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель», яке належить Михайлу Якубчику - водно-винному королю з Санкт-Петербурга, брату дружини директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна.

Відповідна інформація опублікована на офіційному порталі РФ для розміщення інформації про проведення торгів.

Як вказується, переможцем аукціону в електронній формі визнаний учасник ТОВ «Завод марочних вин Коктебель» (ОДРН 1149102052758; ІПН 9108003300; КПП 9108010011; адреса: 298186, Російська Федерація, Республіка Крим, м Феодосія, смт Коктебель, вул. Юнге, д. 1), який запропонував в ході проведення торгів 26 січня ціну 110 178 094,77 руб.

У торгах, крім ТОВ «Завод марочних вин Коктебель», також брали участь ТОВ «НТЦ «Кристаллкор» (Санкт-Петербург) і фізична особа Андрій Шкловський (згідно ЕГРЮЛ, він є засновником ТОВ «Бонусмолл» в м. Пермь).

На торги виставили 73 нежилі будівлі, виробничі цехи, побутівки і інші об’єкти нерухомості заводу, а також земельні ділянки, на яких вони розташовані.

Згідно з документацією, виставлені на продаж об’єкти знаходяться в оренді у ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель».

Завод марочних вин «Коктебель» – підприємство первинного і вторинного виноробства. Виробляє сухі, напівсухі і напівсолодкі вина, портвейни. У заводу є свої виноградники площею близько 1000 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 мільйонів літрів – для виробництва десертних вин і портвейнів.

У енотеці «Коктебеля» зберігається близько 250 тисяч пляшок вина, створених виноробами заводу в різні роки.

Як писав Центр журналістських розслідувань в матеріалі «Бариги» для проекту Слідство.Інфо, 99% капіталу у ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель» належить ТОВ «Гатчинський спиртовий завод» Михайла Якубчика – водно-винного короля з Санкт-Петербурга. Ще один відсоток – його дружині Олені. Михайло Якубчик – брат дружини Сергія Наришкіна, нині директора Служби зовнішньої розвідки РФ, в 2011-2016 рр. – спікера Держдуми Росії.

Нагадаємо:

У січні 2021 року, «влада» окупованого Криму виставила на продаж розташований під Феодосією завод марочних вин «Коктебель». Підприємство продавалось на аукціоні за стартовою ціною 100 млн рублів. Проведення аукціону було призначено на 26 січня. Виставлені на продаж об’єкти знаходяться в оренді у ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель».
У міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що організований окупаційною «владою» Криму продаж заводу марочних вин «Коктебель» буде юридично нікчемним. Всі, хто братиме участь у незаконному аукціоні з продажу «Коктебеля», порушують закон і будуть притягнуті до відповідальності та потраплять під українські та міжнародні санкції.

Ще на цю тему