У РФ відрапортувались про передачу модернізованих танків, які не можуть влучити у ціль / Фото

15:00 14.01.2021

Російський «Уралвагонзавод» відвантажив перед новим роком чергову партію модернізованих танків Т-80БВМ.

У повідомленні заводу, яке було опубліковано 13 січня, підкреслено, що прийняття машин російською армією відбулось ще у грудні 2020 році, а точна кількість машин не називається, пише defence-ua.

Цей танк у РФ позиціонується, як машина для «екстремальних умов». Мовляв цим танком озброюють бойові частини, які призначені для дій у Артиці. Проте також відомо, що Т-80БВМ отримує і «придворна» Кантемирівська танкова дивізія, яка традиційно отримує найкраще озброєння та розгорнута для дій проти України та «західному стратегічному напрямі».

На Т-80БВМ встановлюється білоруський багатоканальний приціл навідника «Сосна-У», оновлена гармата 2А46М-4 з новим стабілізатором, нову радіостанцію, а також новий динамічний захист «Реликт». У РФ також стверджують, що змогли покращити газотурбінний двигун машини, проте залишили його потужність без змін.

Водночас попри оновлення системи управління вогнем реальна бойова ефективність цього Т-80БВМ була продемонстрована влітку минулого року під час «танкового біатлону» під Москвою.

Тоді Т-80БВМ у полігонних умовах здійснив три постріли керованими ракетами 9М119 «Рефлекс» на відстань 2,7 км по нерухомій цілі. Але жодного разу не влучив, що враховуючи максимальну дальність дії «Рефлексу» у 5 км, говорить про серйозні проблеми.

Водночас малонавченість екіпажу та версію про «браковані» ракети можливо відкинути одразу, бо це був «показушний» захід. І якби він не транслювався у прямому ефірі - про реальні результати стрільб ніхто б не дізнався.

Також маємо зазначити, що модернізація Т-80БВМ носить дещо уніфікований характер з модернізацію інших машин танкового парку РФ: Т-90М «Прорыв» та Т-72Б3. Ці модернізації, враховуючи повний провал з програмою «Армата», покликані закрити потребу російської армії.

Фото з сайту defence-ua

Ще на цю тему