Президент Росії надав почесне звання ексгендиректору кримської «Масандри»

08:40 30.12.2020

Ексгендиректор кримського винзаводу «Масандра», нині голова російської адміністрації Ялти Яніна Павленко стала «заслуженим працівником сільського господарства Росії». 

Відповідний указ підписаний президентом Росії Володимиром Путіним і розміщений на порталі правової інформації. При цьому в документі йдеться, що вона все ще – гендиректор «Масандри», пише Крим.Реалії.

Згідно з указом, Павленко удостоєна звання «за заслуги в галузі сільського господарства та багаторічну сумлінну працю».

Ексгендиректор винзаводу поки не коментувала указ Путіна.

Яніна Павленко раніше була директором заводу шампанських вин «Новий Світ» у Судаку. В 2017 році його купила компанія, що належить банку «Росія», основним акціонером якого є «касир Путіна» Юрій Ковальчук. У грудні 2020 року його компанія купила і винзавод «Массандра».

Напередодні купівлі «Масандри» Яніна Павленко повідомила, що йде з посади гендиректора. У грудні вона стала головою окупаційної адміністрації Ялти.

На початку 2016 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Яніни Павленко. Причиною переслідування стала відкрита пляшка вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року, вартість якої оцінюється в 100 тисяч доларів. Ця колекційна пляшка була відкрита під час відвідування анексованого Криму колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі, якого запросив президент Росії Володимир Путін.
 

Ще на цю тему