Поліція АРК відкрила провадження через затримання окупантами громадянського журналіста в Криму

09:45 29.12.2020

Слідчі Головного управління Нацполіції в АРК та Севастополі відкрили кримінальне провадження через незаконне затримання російськими силовиками у Джанкойському районі окупованого Криму громадянського журналіста Вілена Темерьянова.

Журналіста обвинувачують в нібито у незаконній організації масового заходу.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі, пише Центр журналістських розслідувань.

«Встановлено, що правоохоронні органи держави-окупанта застосовуючи фізичну силу, незаконно позбавили волі громадського журналіста на території Джанкойського району АР Крим за начебто організацію масового заходу. Затриманого доставили до відділу поліції м. Сімферополя», – йдеться у повідомленні.

Слідчими Головного управління поліції АР Крим дії окупаційної влади кваліфіковані за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5-ти років.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

28 грудня в окупованому Криму російські поліцейські примусово посадили в автомобіль і відвезли до Сімферополя громадянського журналіста Вілена Темерьянова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району. У Симферопль «Центральний райсуд» має розглянути адмінпротокол на Темерьянова за нібито незаконну організацію масового заходу.

Вілен Темерьянов Фото: Facebook Крымская солидарность

Ще на цю тему