Сухопутна частина «Північного потоку–2» готова до введення, термін закінчення робіт у морі залежить від низки умов, – Газпром

16:45 23.12.2020

Будівництво сухопутної частини газопроводу «Північний потік–2» завершено, вона готова до введення. Термін закінчення робіт у морі залежить від низки умов, зокрема погоди.

Про це повідомила заступниця голови правління «Газпрому», генеральний директор «Газпром експорту» Олена Бурмістрова на зустрічі з інвестбанками, передає Цензор.Нет із посиланням на ТАСС.

«Сухопутна частина вже побудована і повністю готова до введення. І зараз на завершальному етапі перебувають будівельні роботи також на сухопутній ділянці в РФ», – сказала вона.

11 грудня відновилося будівництво газопроводу в територіальних водах Німеччини. «Термін закінчення будівництва морської ділянки насамперед залежатиме від низки умов, таких як погодні умови, період проведення робіт тощо», –додала Бурмістрова.

Зазначається, що проєкт «Північний потік-2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

До теперішнього часу газопровід побудовано на 93%.

Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська Allseas відмовилася від укладання труб через можливі санкції з боку США.

Однак через рік, 11 грудня, будівельні роботи на проєкті поновилися.

Ще на цю тему