Кислиця назвав «істеричною» реакцію Росії на ухвалення в ООН резолюції щодо мілітаризації Криму

18:01 11.12.2020

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця визнав дещо істеричною реакцію Росії на ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо мілітаризації Криму.

У коментарі Крим.Реалії він зазначив, що російська сторона традиційно озвучує звинувачення на адресу України і намагається «змінити тему дискусії».

«Після того, як представники держав у залі Генасамблеї не відреагували на заклик делегації Росії не голосувати за проєкт, ми почули традиційний російський наратив зі звинуваченнями на адресу України, з якимись істеричними нотками, а також стали свідками спроби різко змінити тему дискусії. Такий крок, очевидно, був спрямований на відволікання уваги не тільки від посиленого змісту резолюції, але й від фактичного зменшення проросійськи налаштованого пулу країн-членів ООН з питання Криму», – вважає Кислиця.

Резолюція щодо мілітаризації Криму була ухвалена 7 грудня Генеральною асамблеєю ООН. Проти ухвалення документа проголосували 17 країн, у тому числі Росія. «За» висловилися 63 країни, ще 62 – утрималися.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав нову резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму ще одним елементом правового тиску на Росію.

У постійному представництві Росії при ООН зазначили, що ця резолюція ніяк не вплине на життя кримчан. Сам документ у представництві назвали «брехливим і абсурдним».

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що Росія «має право робити все необхідне для своєї безпеки».

Ще на цю тему