З 2021 року вступники з ТОТ проходитимуть безкоштовні курси для абітурієнтів – МОН

19:01 23.11.2020

Безкоштовні підготовчі курси для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій працюватимуть в Україні з 2021 року, повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

«Підготовчі курси працюватимуть. Це норма закону, й вона має виконуватися. Ми наразі над цим працюємо», – сказав Вітренко на онлайн-форумі «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса», повідомляє Радіо Свобода.

У свою чергу, голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що наразі в проекті державного бюджету на 2021 рік не передбачено впровадження таких курсів.

«Ми для того й існуємо в парламенті, щоб виправляти деякі помилки. Тому ми внесли окрему правку щодо забезпечення фінансування підготовчих курсів. До другого читання ми боротимемося за додаткові 100 млн грн на окрему бюджетну програму, яка дасть змогу організувати такі підготовчі курси, більше того, – виплачувати стипендії та давати місця в гуртожитках для дітей, які приїдуть сюди після 10-го класу й розпочнуть підготовчу роботу для вступу до вишів України», – сказав Бабак.

За даними Міносвіти, цьогоріч до українських закладів вищої освіти з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму вступили понад дві тисячі осіб.

Ще на цю тему