Карабах: майже у всіх «миротворців» з Росії є «сирійський досвід»

15:45 11.11.2020

Майже всі спрямовані в зону нагірно-карабахського конфлікту російські «миротворці» мають сирійський досвід. Вони взяли під контроль Лачинський коридор і ділянку дороги Лачін — радгосп Лисогірський.

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил РФ Сергій Рудського, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Так, зі слів Рудського, «для контролю за виконанням домовленостей про припинення вогню і бойових дій на територію Нагірного Карабаху і в Лачинський коридор вводиться миротворчий контингент Російської Федерації».

Він заявив також, що російські миротворці взяли під контроль Лачинський коридор і ділянку дороги Лачін — радгосп Лисогірський.

«На сьогоднішній день передові підрозділи контингенту Збройних сил Російської Федерації взяли під контроль Лачинський коридор і ділянку дороги Лачін — радгосп Лисогірський з виставленням тимчасових спостережних постів», — заявив він.

За його словами, «підрозділи першого миротворчого батальйону 15-ї окремої мотострілкової бригади після розвантаження на аеродромі Еребуні, зробили трьохсоткілометровий марш і завершують зосередження в районі населеного пункту Горіс».

Представник ГШ ЗС РФ заявив, що у виконанні миротворчих завдань в Карабасі будуть використані армійська авіація і комплекси БПЛА.

За словами Рудського, «майже всі спрямовані в зону конфлікту російські миротворці мають сирійський досвід», пише агентство.

«Для виконання миротворчих завдань, запобігання можливим інцидентам і забезпечення безпеки російських військовослужбовців організовано безперервну взаємодію з генеральними штабами збройних сил Азербайджану і Вірменії. Встановлено прямі канали зв’язку», — сказав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські військові, які прибули в Республіку Вірменія, вирушили в зону нагірно-карабахського конфлікту.