Велика Британія прокоментувала створення «Кримської платформи»

08:00 29.10.2020

Сполучене Королівство підтримує концепцію «Кримської платформи» для розробки стратегії деокупації Криму на міжнародній арені.

Про це йшлося на зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джеппар з Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонз, пише QHA.

Як повідомляється, під час зустрічі було обговорено важливість підвищення уваги міжнародної спільноти до кримського питання, а також бачення української сторони щодо створення та роботи «Кримської платформи» в умовах погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму та мілітаризації Росією Азовсько-Чорноморського регіону.

Джеппар поінформувала посла Великої Британії про субстантивні елементи платформи, ініційованої президентом України, а також висловила сподівання на активну участь в ній Сполученого Королівства. 

Мелінда Сіммонз висловила підтримку концепції «Кримської платформи» та готовність на подальші консультації з цього питання, додавши, що Велика Британія залишається відданою захисту суверенітету та територіальної цілісності України, — наголошують у МЗС.

Також Джеппар подякувала за непохитну позицію британських партнерів щодо підтримки України як на двосторонньому рівні, про що засвідчив нещодавній візит президента України до Великої Британії, так і в рамках міжнародних організацій.

Раніше Словенія пристала на ініціативу щодо створення Україною «Кримської платформи». США також підтримують пропозицію долучитися до «Кримської платформи».
 

Ще на цю тему