Болгарія на півроку затягнула будивництво газопроводу в обхід України

16:45 08.10.2020

Завершення будівництва нових газотранспортних потужностей в Болгарії, завдяки яким газ з Росії через Туреччину повинен прийти до Сербії, затягнулося більш ніж на півроку.

Якщо в лютневому меморандумі євробондів «Газпрому» завершення будівництва очікувалося в першому півріччі 2020 року, то в новому (жовтневому) завершення очікується до кінця 2020 року, повідомляє Балканський оглядач.

Трубопровід, який в Болгарії має назву «Балканський потік», повинен пройти від кордону Туреччини до Сербії. Його протяжність 474 км. Загальна вартість контракту - 1,1 млрд євро.

Болгарія своєчасно ввела потужності, що дозволяють їй самій отримувати газ «Турецького потоку» (пропускна потужність на кордоні з Туреччиною - 19,9 млрд куб. М в рік), проте сталася заминка з продовженням магістралі до сербського кордону.

В той же час прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов наприкінці вересня зазначав: проект будівництва «Балканського потоку» знаходиться на завершальній стадії. Кілька днів тому він інспектував будівництво газопроводу з гвинтокрила.

Ще на цю тему