Нові і майже неймовірні пригоди російського круїзного лайнеру «MUSTAI KARIM»  / Мапа

13:35 05.10.2020

Моніторингова група BlackSeaNews ретельно відслідковувала й другий круїз нового круїзного лайнера РФ типу ріка-море «Мустай Карим»за маршрутом Ростов - Єйськ - Новоросійськ - Порт Кавказ - Ростов. 

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

«Моніторингова група blackseanews.net вже повідомляла про перші круїз нового російського круїзного лайнера «Мустай Карим» з Ростова-на-Дону до Новоросійська (через Єйськ, а на зворотному шляху через Порт Кавказ на російському березі Керченської протоки). Зараз триває 2-й круїз, але з такими чудесами...

Отже, лайнер не зміг повернутися до Ростова: з ранку 30.09.2020 він цілу добу чекав в Таганрозькій затоці чи не стихне східний вітер, що зігнав воду і зробив непрохідними глибини на шляху Таганрогу, передостаннього порту (заход на світовий день) перед закінченням круїзу в Ростові. до Дону.... І врешті-решт пішов до Таганрогу тільки вранці 01.10.2020, тому що увійти в Азово-Донський канал так і не зміг.

Але на цьому пригоди не закінчилися. До Ростова він так і не дійшов. 03.10.2020 він був вимушений розпочати з Таганрога новий круїз до Новоросійська. Пасажирів нового круїзу везли з Ростова до Таганрога автобусами.

04.10.2020 зайшов в Єйськ, потім о 0:40 мч 05.10.2020 пройшов під Керченським мостом і 05.10.2020 прийшов до Новоросійська. Завтра, 06.10.20202 буде в Порт Кавказ, потім Таганрог і Ростов (якщо глибини в тому куті Азовського моря дозволять)... 

Ну чомусь не везе російським круїзам в Азовському морі, коли вони заходять до Керченської протоки. А чому - ніяк не можемо зрозуміти. Виглядає так, що хтось наврочив», - додає Клименко.

 

 

Ще на цю тему