Україна рішуче протестує проти порушень окупантами прав людини в Криму

08:30 04.09.2020

Україна протестує проти порушення прав людини та переслідування своїх громадян в анексованому Криму й працює для звільнення усіх політв’язнів Кремля і полонених.

Про це йдеться у заяві Офісу президента.

Україна рішуче протестує проти порушення прав людини та переслідування своїх громадян, які проживають у тимчасово окупованому Криму, — підкреслили в ОП.

В Офісі очільника держави розповіли, що цими днями в суді у російському Ростові-на-Дону розглядається справа кримськотатарських активістів, громадянських журналістів і правозахисників, яким загрожує від 15 до 21 року суворого режиму.

Зазначається, що Марлена Асанова, Мемета Белялова, Тимура Ібрагімова, Ернеса Аметова, Сервера Зекір’яєва, Сейрана Салієва, Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова обвинувачують в «організації та участі в терористичній організації».

Фактично корінний народ Криму позбавляють права на те, щоб сповідувати свою релігію на рідній землі, — наголосили в ОП.

В ОП додали, що серед обвинувачених – батько 13 дітей Сервер Зекір’яєв, правозахисник і координатор руху «Кримська солідарність», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Сервер Мустафаєв, громадянський журналіст і батько трьох дітей Тимур Ібрагімов, голова релігійної громади «Топчикой» Едем Смаїлов.

У президента також запевнили, що Україна щоденно працює заради звільнення усіх політв’язнів і полонених, яких тримають на тимчасово окупованих територіях і на території Росії.

Ще на цю тему