Страйкуючих співробітників держТБ замінили кадрами з Росії - ЗМІ

13:41 19.08.2020

Режисер Белтелерадіокомпанії Алена Мартиновська розповіла, що співробітників, які відкрито підтримали протести проти Олександра Лукашенка, не пускають на роботу, їх замінили російськими фахівцями.

«На блокпості стояли міліціонери. Вони подивилися прізвище в службовому посвідченні і сказали, що ми в списках, і нас пропустити не можуть», - розповіла вона в інтерв'ю TUT.BY, повідомляє НВ.

За словами Мартиновської, їй не пояснили, що за список і чому вона туди потрапила. Вона допустила, що в чорний список внесли всіх, хто підписав колективне звернення до керівництва Белтелерадіокомпанії з вимогами провести чесні вибори.

Вона повідомила, що їхні обов'язки наразі виконують спеціалісти, які прилетіли з Росії. 

«Прилетіло два літаки співробітників з Росії, які виконують наші функції за дуже велику суму. У нас в республіці немає грошей на маски для мітингів, але зате у нас є гроші на нових співробітників для новин», - додала Мартиновська.

Один із співробітників Белтелерадіокомпанії на умовах анонімності розповів Нашай Ніве, що частина технічних фахівців, відповідальних за випуск новин, замінена командою з Росії.

«Нам відразу сказали - страйкуйте, але вас замінять кваліфіковані кадри з Росії. Спочатку ніхто не повірив, але вчора ввечері в стінах компанії дійсно з'явилися нові, незнайомі люди, і їм почали показувати, як там все працює», - сказав співрозмовник.

За його словами, в першу чергу росіян призначать до відділу політичних новин, щоб «не було ризику, що важлива інформація не дійде до аудиторії».

 

Ще на цю тему