Росія саджала літаки на ґрунт в 30 км від кордону з Україною

11:45 19.08.2020

Росія саджала літаки Ан-26, Су-25 та Іл-76 на ґрунт в 30 км від кордону з Україною.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Український мілітарний портал.

В якості польового аеродрому використовувався недіючий аеродром «Погорєлово», що поблизу мікрорайону Заводський міста Кам’янець-Шахтинськ.



Перед початком прийому літаків військовослужбовці окремого інженерно-аеродромного батальйону Державного льотно-випробувального центру міністерства оборони Росії (рос. Государственный лётно-испытательный центр Министерства обороны имени В. П. Чкалова, скорочено ГЛИЦ) провели дискування, зволоження та укатку ґрунту на місці майбутньої злітно-посадкової смуги.

Це проводилось з метою отримання визначеної щільності ґрунту необхідної для посадки повітряного судна.

Окрім злітно-посадкової смуги російські військові інженери облаштували руліжні доріжки, місця для стоянок літаків та гелікоптерів, розмістили склади з озброєнням та боєприпасами, а також пунктів технічного обслуговування та ремонту (ПТОР).

В підготовці аеродрому також брали участь фахівці з матеріально-технічного забезпечення з’єднання військово-повітряних сил та протиповітряної оборони південного військового округу Росії.

В момент посадки на ґрунт навантаження на шасі та гуму літака збільшується у два рази, тому є робота і для технічного персоналу, що має перевірити літак перед заправкою та подальшим зльотом.

Штурмовики Су-25 Росія в рамках навчань саджала на ґрунт в 30 км від кордону з Україною вже не вперше, а от військово-транспортні літаки Ан-26 та Іл-76 здійснили цей захід в південному окрузі.

Після посадки літаки оперативно дозаправлялись та злітали з аеродрому назад.

Літаки здійснювали посадку та зліт під прикриттям ударних гелікоптерів Мі-24, у разі можливого підходу диверсійних груп з переносними зенітними ракетними комплексами, та зенітними ракетними комплексами типу С-300 для протидії можливим атакам з повітря.

Подібні тренування проводяться вже не вперше та в разі необхідності дозволяють Росії оперативно перекинути з інших регіонів країни особовий склад у прикордонні з Україною території для подальшого використання у тому числі для ескалації агресії на Донбасі.

Ще на цю тему