Мінреінтеграції створило Держпідприємство з відновлення окупованих територій

13:20 12.05.2020

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заснувало державне підприємство “Реінтеграція та відновлення”.

Про що свідчить запис у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України від 23 квітня 2020 року, пише Центро журналістських розслідувань

Основним видом діяльності держпідприємства є державне управління загального характеру. Окрім того, серед видів діяльності вказані основні види будівельних робіт, діяльність, пов’язана з транспортом, управлінням трудовими ресурсами, діяльність в області оборони. зв’язків з громадськістю тощо. 

Держпідприємство зареєстровано у м. Херсон, площа Свободи, 1. За цією ж адресою розташована Херсонська обласна державна адміністрація. 

Виконуючим обов’язки директора ДП “Реінтеграція та відновлення” призначено Ланіна Дмитра Олександровича, бізнесмена з м. Миколаїв. 

Дмитро Ланін подав декларацію кандидата на посаду директора 2 травня 2020 року. 

За даними, зазначеними в декларації, Ланін є власником трьох житлових будинків, квартири і чотирьох земельних ділянок. Також він задекларував спільну сумісну власність у ТОВ “Лейтена” і ТОВ “Надія-Миколаїв”. Загалом, як встановили аналітики проекту «Канцелярська сотня» «Декларації», активи Ланіна більше ніж в десять разів перевищують його доходи. 

Крім того, Дмитро Олександрович Ланін вказаний у держреєстрі як керівник ТОВ “Парк Готель Саки” в м. Саки в окупованому Криму. 

На сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відсутнє оголошення про вакансію на посаду директора ДП “Реінтеграція та відновлення”. 

Центр журналістських розслідувань звернувся до Мінреінтеграції з запитом щодо мети та предмету діяльності новоствореного ДП “Реінтеграція та відновлення”, його кошторис та джерела фінансування на 2020 рік, а також про прозорість призначення Дмитра Ланіна в.о. директора ДП.

4 березня 2020 року на посаду віце-прем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України був призначений адвокат Олексій Резніков.
 
Заступниками глави Мінреінтеграції були призначені Ростислав Замлинський і Давид Макар’ян.

Ще на цю тему