В Україну повернулися 170 моряків, які “застрягли” у німецькому порту через карантин

20:45 08.05.2020

Українські моряки, які через карантин були заблоковані на борту круїзного лайнера «Mein Schiff 3» у німецькому порту Куксхафен, сьогодні, 8 травня, повернулися на Батьківщину.

Про це Укрінформу повідомили у Профспілці працівників морського транспорту України.

«Рейсом з Німеччини в Україну щойно повернулося 170 українських моряків з круїзного лайнера «Mein Schiff 3», які були заблоковані на борту судна в німецькому порту Куксхафен у зв’язку з карантином», - сказала представниця профспілки Наталія Іжиця.

У галузевій профспілці поінформували, що до них звернувся інспектор Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Німеччині Хамані Амаду. Він повідомив, що на борту круїзного лайнера «Mein Schiff 3» (IMO: 964173, прапор Мальти) компанії TUI Cruises перебувають 170 українських моряків, яким потрібна допомога з поверненням додому.

Профспілка працівників морського транспорту України зв'язалася з німецькою профспілкою та представниками компанії TUI Cruises.

«Компанія організувала для моряків чартерний рейс до Києва, а оскільки серед членів екіпажу 167 моряків - одесити, додому вони вирушать на автобусах», - повідомила Іжиця.

Вона також поінформувала, що керівництво профспілки зв'язалося з автоперевізником, щоб проконтролювати організацію перевезення українців до Одеси. Окрім того, моряків проконсультували, що вони зможуть провести необхідний період ізоляції в домашніх умовах, скориставшись додатком «Дій вдома».

Профспілка працівників морського транспорту України (ПРМТУ) - найбільша національна галузева профспілка, єдина морська членська організація Міжнародної та Європейської федерацій транспортників (ITF і ETF) в нашій країні. ПРМТУ об'єднує сьогодні понад 80 тисяч членів, з яких понад 50 тисяч є українськими моряками, які працюють на міжнародних морських роботодавців.

Ще на цю тему