В окупованому Криму школи і виші закривають на карантин

08:30 24.03.2020

В окупованому Криму школи, училища та виші закривають на карантин у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Про це з посиланням на указ підконтрольного Кремлю "уряду" півострова повідомляє Укрінформ.

«Перевести всіх, хто навчається в освітніх організаціях, на реалізацію освітніх програм початкової загальної, основної загальної, середньої загальної освіти (після завершення канікулярного періоду), додаткової освіти дітей і дорослих, середньої професійної освіти, вищої освіти із застосуванням електронного навчання і дистанційних освітніх технологій», - цитує видання згаданий указ.

При цьому уточнюється, що за заявою батьків або інших законних представників дітей будуть організовані чергові групи в загальноосвітніх організаціях для учнів 1-4 класів чисельністю не більш як 12 осіб.

Що стосується дитячих садків, то вони функціонуватимуть "у штатному режимі". Батькам пропонується самостійно приймати рішення про відвідання дитиною дошкільної освітньої організації.

В Севастополі з 19 березня закрили всі школи, а вищі навчальні заклади перейшли на дистанційну форму навчання з 16 березня. Раніше в «Артеку» скасували квітневу зміну через коронавірус.

Як повідомлялося раніше, в окупованому Криму офіційно оголосили про перший випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Пацієнт - чоловік, який нещодавно повернувся з Франції і приховав цей факт під час перетину адміністративного кордону між Україною і півостровом.

 

Ще на цю тему