МЗС Литви прокоментувло “морську” заяву чотирьох країн

16:28 27.11.2019

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс прокоментував оприлюднену напередодні у Таллінні (Естонія) спільну заяву Литви, Естонії, України та Швеції щодо України, прийняту главами відповідних МЗС.

Про це повідомив сайт МЗС Литви, пише Укрінформ.

«У заяві ми підкреслюємо, що парламентські вибори в Україні показали величезну підтримку громадськості щодо євроатлантичних цілей країни і дали уряду повноваження продовжувати основні реформи», - сказав Лінкявічус.

У заяві сторони, які підписалися, зобов'язалися підтримувати зусилля України стати процвітаючим членом європейських демократій, в тому числі й у форматі "Східного партнерства" ЄС. Міністри нагадують про незмінну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в межах міжнародно визнаних кордонів. У заяві суворо засуджується агресія Росії, що порушує територіальну цілісність України, йдеться про необхідність вирішувати військовий конфлікт у Східній Україні шляхом реалізації Мінських домовленостей.

Як повідомлялось раніше, у заяві акцентується увага на заклику до Російської Федерації поважати міжнародне право, його основні принципи та забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі, свободу навігації.

Ще на цю тему