Херсонський річковий порт перевантажив імпортну партію цементного клінкеру

15:30 30.09.2019

Херсонський річковий порт обробив суховантажне судно Masha D, яке доставило 8 тис. тонн цементного клінкеру з Туреччини. 

Про це повідомила прес-служба Акціонерної судноплавної компанії (АСК) «Укррічфлот», пишуть Порти України.

«Укррічфлот» у синергії зі стратегічним партнером — компанією «Ділекс» — організував перевалку імпортного цементного клінкеру в річковому порту», — сказано у повідомленні.

Судно доставило вантаж 24 вересня. Розвантаження здійснювалося на рейді з використанням власної плавмеханізації і портофлоту. Після завершення рейдових операцій вантаж доставлений на причали порту баржо-буксирними складами і розміщений на відкритих складських майданчиках. При рейдових операціях використовувалися плавкран, буксир і дві баржі відкритого типу. Норми обробки судна склали близько 3,5 тис. тонн на добу.

Станом на 27 вересня у порту здійснювалося відвантаження клінкеру в думпкари як за прямим варіантом, так і через складський майданчик.

АСК «Укррічфлот» — найбільший річковий перевізник України. До складу компанії входять Дніпровський, Запорізький, Миколаївський і Херсонський річкові порти. З серпня 2007 року компанія входить до групи «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина.

Сукупна річна пропускна здатність річкових портів «Укррічфлоту» становить 10 млн тонн. Довжина причальних ліній у портах — 6,4 км, обсяг складських площ — 180 тис. квадратних метрів. Компанія має два елеватори в Дніпрі і Херсоні і криті склади, де можливо одноразове зберігання 80 тис. тонн зернових. Флот компанії складають понад 200 самохідних та несамохідних суховантажних суден дедвейтом 1-6 тис. тонн, які працюють на перевезеннях експортно-імпортних вантажів та вантажів іноземних фрахтувальників у Середземноморському, Чорноморсько-Азовському, Дунайському басейнах і вантажів вітчизняних споживачів на внутрішніх водних шляхах України.

Компанія в 2018 році перевезла внутрішніми водними шляхами України 2,4 млн тонн вантажів (без урахування внутрішньопортових перевезень у Миколаївському та Херсонському морських портах, рейдових операцій). Основні вантажі — метал, пісок, зерно. Обсяг перевалки вантажів через порти компанії склав 4,1 млн тонн.

Херсонський річковий порт спеціалізується на перевалці навалювальних, генеральних і тарно-штучних вантажів. Річна пропускна здатність становить близько 1,8 млн тонн. Кількість вантажних причалів — 7, довжина причального фронту — 950 метрів. Порт здатний приймати судна осадкою до 7 метрів. Площа складів — 23 тис. квадратних метрів, у тому числі відкритих — 20 тис. квадратних метрів, критих — 3 тис. квадратних метрів. Обробка морських суден може здійснюватися як на рейді, так і біля причалу, забезпечуючи паралельну перевалку на річковий флот для подальшої доставки вгору Дніпром.

Ще на цю тему