У Росії чотирьом військовополоненим морякам провели психіатричну експертизу

08:41 02.04.2019

У Росії чотирьом українським військовополоненим морякам провели психіатричну експертизу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у соціальній мережі Facebook, передає УНІАН.

За його словами, сьогодні відбулися слідчі дії щодо українського військовополоненого Дениса Гриценка.

«Слідство ознайомило Дениса і його адвокатів з двома постановами про призначення експертизи бойових модулів на МБАК «Нікополь» і «Бердянськ». Захист заперечував проти призначення цієї експертизи, оскільки слідчий, який виніс постанову, що не індивідуалізував озброєння, яке передається експертам. Не вказав кількість і серійні номери предметів», - зазначив Полозов.

Полозов додав, що в ході слідчих дій було заявлено клопотання про долучення доповіді УВКПЛ ООН, згідно з якою всі 24 захоплені РФ українські моряки наділені статусом військовополонених і перебувають під захистом III Женевської конвенції.

Полозов повідомив, що під час спілкування з Гриценком дізнався, що 26 березня «його, Михайла Власюка, Андрія Драча і В'ячеслава Зінченка вивозили в інститут Сербського для проведення психіатричної експертизи!».

«Експертиза проходила за відсутності адвокатів (сьогодні слідство видало також постанову про відмову в задоволенні клопотання про присутність адвоката при проведенні експертизи)», - додав Полозов.

За його словами, в ході експертизи Гриценко «відповів на запитання експертів у рамках ст. 17 III Женевської конвенції, яка регламентує правила поведінки військовополоненого при провадженні допиту».

«Відповідати на запитання за фактичними обставинами Денис Гриценко відмовився», - наголосив адвокат.

«Розповів, що возили їх весь день, разом із Захарченком, Арашуковим та іншими знаменитими «постояльцями» Лефортово. На кілька годин завозили на збірку в Бутирку для пересадки в інший автозак. За словами Дениса, настрій в інших військовополонених у його четвірці гарний. Хлопці тримаються», - пише Полозов.


 

Ще на цю тему