В суперечці проти РФ за кримські активи"Укренерго" буде представляти Швейцарська Lalive

14:23 11.02.2019

НЕК "Укренерго" підписало контракт з Lalive S. A. (Швейцарія), згідно з яким остання буде представляти інтереси за позовом проти РФ про компенсацію збитків у результаті анексії Криму. 

Про це йдеться в повідомленні компанії в системі Prozorro, пише ZN.UA.

Згідно з повідомленням, контракт про надання юридичних послуг вартістю EUR1,537 млн (або 49,9 млн грн без ПДВ) підписано 6 лютого 2019 року.

У торгах НЕК також взяли участь Covington & Burling, Hughes Hubbard & Reed, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan UK.

Lalive надасть "Укренерго" послуги з підготовки та направлення повідомлення щодо арбітражного розгляді спору, визначення кандидатури арбітрів та формування складу міжнародного арбітражу, складання позовної заяви і звернення в арбітраж, представлення інтересів компанії в арбітражі та отримання рішення.

Повідомлялося, що Lalive представляла в суперечках проти РФ щодо втрачених інвестицій інтереси таких компаній, як "Укрнафта", "Стабіл", Yukos Capital.

"Укренерго" в квітні 2018 року офіційно повідомила РФ про початок інвестиційного спору по захопленим у Криму активів компанії. За попередніми оцінками "Укренерго", тільки вартість електромереж компанії на півострові становить близько $ 1 млрд.

Нагадаємо, що Верховний суд рішенням від 25 січня відхилив апеляційні скарги на ухвалу Апеляційного суду Києва від 25 вересня 2018 року, яким суд визнав і дозволив виконати рішення Міжнародного арбітражу від 2 травня про стягнення з РФ компенсації за майно в Криму близьких до екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського осіб.

Ще на цю тему