Окупанти продовжують видобуток у кар'єрі, який мали закрити ще у 2013 році, і ставлять під загрозу балаклавські пляжі / Відео

12:31 15.02.2018

Надра Криму віддали на розграбування. Ще одне місце під загрозою — Псилерахське кар'єр флюсових вапняків Балаклавського рудоуправління загрожує балаклавському пляжу «Василі».

Про це пише фотограф з Севастополю Tatyana Moskalenko.

«В 2013 році цей кар'єр планували вже зупинити, тому що він вже загрожував зруйнувати пляж "Василі", зробити на його місці зону відпочинку, укріпити схі. Але за 4 роки його не то щоб зупинили, з нього вигребають та вигребають. І покі не станеться трагедія не зупиняться. Вже пішли велики тріщини в скелі, отвали від непригодного грунту нависли над пляжем та над котеджами. На фото зі спутника вже видно, що дорили до грунтових вод. У мене є фото цього місця, але боюся, що дуже скоро "Василі" залишаться тільки на них. А долати цю проблему нікому не вигідно, проїзд до цього місця просто закриють. В прошлому році, з весни проїзд туди вже був заборонен, зараз ще можна, але вважаю, що скоро закриють назавжди. Туризм, краєвиди?!!! Ні, все це положити під кляту трасу та міст, на який де хто ще чекає», — пише Москаленко.

Tatyana Moskalenko

Ще на цю тему