У Румунії тривають протести проти корупції / Відео

10:05 12.12.2017

Багатотисячні акції протесту пройшли у понеділок, 11 грудня, увечері у багатьох містах Румунії.

Учасники маніфестацій у Бухаресті пройшли маршем від центру румунської столиці до будівлі парламенту, повідомляє Укрінформ.

«Ми не бажаємо, щоб у нашій країні встановилася диктатура злодіїв та корупціонерів», — заявив один із учасників протестів.

Представники опозиційних політичних сил, серед яких Націонал-ліберальна партія і Союз за порятунок Румунії, залишили будівлю законодавчого органу і приєдналися до мітингувальників. У акціях протесту беруть участь і члени Руху «Румунія — 100», керівником якого є екс-прем'єр Дачіан Чолош.

Учасники акцій протесту вимагають скасування поправок у системі правосуддя, наполягаючи на ініціюванні процедури проведення у країні дострокових парламентських виборів.

Аналогічні акції пройшли і в інших великих містах країни.

Парламент Румунії розпочав обговорення поправок до правової системи, згідно із якими істотно обмежується право президента призначати суддів та прокурорів, а Юридична інспекція переходить у підпорядкування міністру юстиції (раніше ця структура була підпорядкована виключно Вищій раді магістратури). Крім цього, парламентарі від правлячої Соціал-демократичної коаліції вже проголосували за збереження імунітету народних депутатів, родичі яких вже працевлаштовані у різних структурах парламенту.

Ще на цю тему