У Вірменії російську мову будуть вивчати як іноземну - міністр

10:39 26.09.2017

У Вірменії російська мова набула статусу іноземної, заявив міністр освіти і науки республіки Левон Мкртчян.

«Єдиною державною мовою у Вірменії є і залишиться вірменська мова, оскільки ми — незалежна, суверенна держава», — сказав він, передаэ УНІАН з посиланням на РБК.

«Це аксиоматичная істина. Всі інші мови — іноземні», — підкреслив Мкртчян.

Він нагадав, що російська мова «широко поширена у Вірменії» ще з радянських часів, однак «жодного статусу досі не мала».

У даний час при вступі до ВНЗ абітурієнти з предмета «іноземна мова» здають іспити з англійської, німецької, французької, іспанської або італійської мов, розповів міністр.

«Російської серед цих мов немає. Відтепер ми фіксуємо, що російська мова має у Вірменії статус іноземної мови», — зазначив він.

Глава Міносвіти додав, що міністерство розробило концепцію навчання російській мові, яку вже винесли на громадське обговорення. У числі заходів — відкриття шкіл та збільшення числа класів з поглибленим вивченням російської мови, також там будуть викладати ще ряд предметів російською мовою, уточнив він.

«Це важливо, оскільки російська мова у Вірменії — найпоширеніша, її обов'язково проходять з другого класу у всіх школах, — зазначив Мкртчян. — Це робоча мова СНД, а тепер і Євразійського економічного союзу».

Він додав, що зараз ведеться робота з Росспівробітництвом над формуванням великих аудиторій і класів для навчання вірменської молоді російської мови як іноземної.

Ще на цю тему