Активісти і волонтери, чиновники і силовики. Хто ризикує "спілкуванням" з ФСБ при поїздці до Криму

08:37 05.05.2017

Силові органи Росії в окупованому Криму виявляють особливий інтерес до деяких категорій українців, які можуть спробувати в'їхати на захоплений півострів.

Про це директор Кримського департаменту Фонду Майдан закордонних справ, головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко розповів у чаті в "Главреді".

"ФСБ та інші подібні структури в окупованому Криму можуть знати, по-перше, про вашу активність за час Революції Гідності, як на київському Майдані, так і в аналогічних подіях в інших регіонах України.

По-друге, про участь у волонтерській діяльності (я маю на увазі, звичайно, не допомогу бездомним тваринам, а волонтерську допомогу українським військовим).

По-третє, про вашу участь або участь ваших родичів, друзів у війні на Донбасі.

По-четверте, про вашу приналежність до правозахисної діяльності.

По-п'яте, про вашу приналежність (особисто або через родичів і друзів) до української армії або правоохоронних структур.

По-шосте, про вашу приналежність до держслужбовців або депутатів. Тобто майже все населення України сьогодні становить групу ризику при знаходженні на окупованій території.

Крім того, в Криму повністю контрольований Інтернет і активність в соцмережах, тому відомі всі ваші необережні висловлювання про окупацію, російську агресію і т.п. в публічному просторі (ми ж всі звикли говорити те, що думаємо)", - розповів Клименко.

Ще на цю тему