В Одесі пройшла презентація створення Української національної платформи морських профспілок / Фото

11:22 10.02.2017

9 лютого 2017 р. у конференц-залі готелю «Чорне море» м. Одеси відбулася презентація створення Української національної платформи морських профспілок.

Как повідомляє blackseanews.net, відповідну угоду підписали Українська незалежна морська профспілка, Федерація морських професійних спілок України та Федерація професійних спілок працівників водного транспорту та плавскладу України.

На фото у президіумі зліва направо: Борис Бабін (Українська незалежна морська профспілка), Максим Слюсаревський (Федерація морських професійних спілок України), Олег Чечельницький (Федерація профспілок працівників водного транспорту та плавскладу України)

Профспілки, що об’єдналися у платформу, презентували узгоджену версію проформи колективного договору з судновласниками, яка відповідає вимогам Конвенції про працю в морському судноплавстві та стандартам оплати праці моряків, рекомендованим Міжнародною організацією праці. Представники профспілок обговорили з представниками органів влади, суб’єктів господарювання, представниками ЗМІ та громадськості негативну ситуацію, що склалася у сфері працевлаштування українських моряків на глобальному ринку морських перевезень.

Профспілками було оприлюднене звернення щодо невиконання окремими органами влади Плану законодавчого забезпечення реформ в Україні, затвердженого Верховною Радою України, у частині затягування приєднання України до Конвенції про працю в морському судноплавстві, яке мало відбутися до 1 січня 2017 р.
 

Ще на цю тему