СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом привласнення РФ державної власності у Криму

15:15 14.11.2016

Співробітники Головного управління СБУ в АР Крим задокументували факти захоплення РФ на окупованому півострові власність Фонду державного майна України.

Про це повідомляє Прес-центр СБ України.

Правоохоронці встановили, що представники російської окупаційної влади незаконно привласнили майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, матеріальні цінності Регіонального відділення Фонду державного майна України в АР Крим та місті Севастополі. Внаслідок протиправного захоплення майна українській державі завдано збитки на більше ніж два мільярди гривень.

За наявною інформацією, майно ФДМУ привласнило незаконно створене на території півострова т.зв. «міністерство майнових та земельних відносин Республіки Крим РФ». СБ України продовжує документувати факти відчуження Росією у АР Крим майна інших українських міністерств та відомств.

Відкрито кримінальне провадження ст. 341 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

За результатами судового розгляду, після набрання рішення законної сили для компенсації збитків, завданих незаконними російськими установами, вповноваженим органом буде ініційований позов до міжнародних судових інстанцій.

Ще на цю тему