UA EN

У Молдові заблокували черговий проросійський сайт: розпалювали ворожнечу

17:20 02.08.2022

Служба інформації та безпеки Молдови розпорядилася заблокувати сайт «Свободная пресса» за дезінформацію та розпалювання ворожнечі.

Про це повідомляє Newsmaker, наводячи заяву СІБ, пише Європейська правда.

Рішення прийняли у зв’язку з публікацією із заголовком "Кишинів та Бухарест готуються оголосити Тирасполю війну" від 31 липня.

«Служба встановила, що назва матеріалу та деякі тези у ньому однобоко відображають погляди на підтримку і заохочення збройної агресії проти України, а також недостовірну інформацію, яка може негативно вплинути на національну безпеку», - заявили у СІБ. 

Згідно з розпорядженням комісії з надзвичайних ситуацій, з 23 березня молдовські провайдери та мобільні оператори зобов’язані негайно блокувати ресурси, які поширюють дезінформацію - на основі рішень Нацагентства з регулювання в інформаційних технологіях, які мають ґрунтуватися на розпорядженнях Служби інформації та безпеки. 

Протягом березня у Молдові з такою аргументацією заблокували сім ресурсів, у тому числі молдовський «Спутник».

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему