Молдова заблокувала мовлення каналів олігархів-утікачів Шора й Плахотнюка

08:20 17.10.2023

Рада з телебачення й радіо Молдови на засіданні в понеділок не продовжила ліцензію телеканалу Primul în Moldova, який ретранслював пропагандистський "Первый канал" РФ, і не видала ліцензію каналу Familia, афілійованого з олігархом-утікачем Владом Плахотнюком.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Оголошуючи рішення щодо телеканалу Familia, молдовський медіарегулятор вказав, що його власник REAL RADIO з 2022 року отримав понад десять штрафів за порушення виробництва місцевої продукції та недотримання загальної концепції ЗМІ.

Як вказали в Раді з телебачення й радіо Молдови, "є підозри, що телеканал займається антиконкурентною практикою", оскільки належить до мережі каналів, які, "відповідно до кількох журналістських розслідувань, належать та/або афілійовані з ексголовою Демпартії Владом Плахотнюком".

Більшість членів регулятора також ухвалили рішення не продовжувати дію ліцензії Primul în Moldova, оскільки заявка на неї не відповідає загальній концепції – критерію продовження терміну дії ліцензії.

Primul în Moldova, підконтрольний молдовському олігарху-втікачу Ілану Шору, раніше транслював контент російського "Первого канала".

Теми:

Ще на цю тему