UA EN

Італія допоможе Україні обрахувати збитки довкіллю від агресії рф

08:40 22.06.2022

Італія допоможе Україні обрахувати збитки довкіллю від російської агресії, а також сприятиме у підготовці відповідного документа, який знадобиться при отриманні репарацій від росії.

Про це сказав міністр з питань екологічного переходу Італії Роберто Чінголані під час онлайн-зустрічі з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем, передає Укрінформ з посиланням на українське міністерство.

«Італія виступає проти російського вторгнення на територію України і тих злочинів, які чинять російські війська. Попри те, що екологічна шкода наразі і не пріоритетне питання, однак прийде час, коли Україна зможе пред’явити росії рахунок за шкоду для довкілля. Італія готова підтримати Україну у підготовці такого документа про екологічну шкоду, який знадобиться при отриманні репарацій від росії», – зазначив Чінголані.

Міністри домовилися синхронізувати свої зусилля у документуванні злочинів росії проти українського довкілля, створити відповідну українсько-італійську робочу групу з аналізу шкоди для довкілля від російських військ, а також обмінятись технологіями у сфері моніторингу довкілля.

Як повідомлялось, станом на травень вже підтверджено 254 випадки екоциду та нараховано 1,5 тис. фактів знищення українського довкілля внаслідок військової агресії російської федерації.

Теми:

Ще на цю тему