UA EN

Місія ОБСЄ виявила в житловій частині Луганська танк окупантів

16:00 23.11.2021

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували розміщення на тимчасово окупованій території танка збройних формувань РФ, розміщеного з порушенням Мінських домовленостей.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

«У зоні дій так званого 2-ого армійського корпусу ЗФ РФ, у межах житлової забудови міста Луганськ було зафіксовано танк Т-64. Така, нібито, незначна кількість виявлених порушень пояснюється численними перешкодами, які чинять роботі представників СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях збройні формування Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, свободу пересування спостерігачів Місії обмежували, зокрема, на блокпості збройних формувань РФ біля н.п. Мінеральне Донецької області, а також у неконтрольованому урядом пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці (раніше Червонопартизанськ) та на залізничній станції «Червона Могила» у Вознесенівці Луганської області. БПЛА СММ також зафіксувала глушіння сигналу засобами РЕБ окупантів.

У пресслужбі відзначили, що зафіксовані міжнародними спостерігачами порушення з боку ЗФ РФ є очевидним проявом агресивних намірів Російської Федерації, в той час, як підрозділи Збройних Сил України і надалі неухильно дотримуються як Мінських домовленостей, так і зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 22 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. Внаслідок обстрілів двоє українських захисників отримали поранення.

Ще на цю тему