UA EN

У Криму почали судити громадянина України за звинуваченням у «шпигунстві»

16:00 12.08.2021

У підконтрольному Росії Верховному суді Криму відбулося перше засідання стосовно громадянина України Костянтина Ширінга, якого ФСБ затримала у квітні 2020 року і звинувачує в «шпигунстві за завданням української спецслужби». 

Засідання суду проходило в закритому режимі, повідомляють у «Кримській правозахисній групі» з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе, пише Крим.Реалії.

«Як повідомив після засідання адвокат Дмитро Дінзе, в суді його підзахисному стало зле, тому що Ширінг страждає на серцево-судинні захворювання. За клопотанням захисту була викликана «швидка допомога». Після надання медичної допомоги судове засідання продовжили», – повідомляють правозахисники.

Як зазначив адвокат, його підзахисний кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО, але поки що ніякого лікування не отримав.

Наступне засідання заплановане на 23 серпня.

У травні повідомлялося, що Костянтина Ширінга етапували з анексованого Криму до Москви. Також повідомлялося, що він не визнав свою провину.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії стверджувала, що в анексованому Криму затримали учасників «української розвідувально-диверсійної групи», до якої входила «російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці». За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».

У ГУР Міноборони України назвали «провокацією» інформацію про затримання в анексованому Криму спецслужбами Росії учасників «української розвідгрупи». У Представництві Президента України в АРК назвали затримання «української розвідгрупи» в Криму «незаконним переслідуванням».
 

Ще на цю тему