UA EN

Україна готова ділитися досвідом боротьби з інформаційною агресією РФ – Джапарова

11:01 05.08.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголошує на готовності України ділитися зі світовим співтовариством досвідом боротьби з інформаційною агресією Росії.

Про це вона сказала у програмі «Официальный разговор» телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

«Ми вирішили, враховуючи, що 8 років перебуваємо на фронті не тільки фізичної війни, а й інформаційної, ми хочемо зафіксувати за собою лідерство і експертизу в цій темі. З низкою країн, які стали спонсорами в Організації Об’єднаних Націй, ми провели заходи з негативних наративів, по фактчекінгу, по інформаційній війні, з досвіду, який має Україна. Також ми приєдналися до медійного тижня, основу якого покладено деякими країнами Балтії», – зазначила вона.

На переконання Джапарової, влада має намір позиціонувати Україну як країну, якій є чим ділитися з точки зору досвіду перебування в інформаційних війнах.

«Як, з одного боку, зберігати свободу слова, яка для нас є цінністю, і з іншого боку – забезпечувати безпеку», – додала Джапарова.

Як повідомлялося, навесні в Україні створили Центр протидії дезінформації при РНБО і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Ще на цю тему