UA EN

Навчання «Еджайл спіріт – 2021»: українська корабельна група ошвартувалася у грузинському порту Поті

09:01 23.07.2021

Корабельна група Військово-Морських Сил ЗС України, у складі середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» та патрульного катеру «Слов'янськ», здійснила перехід морем та ошвартувалася у грузинському порту Поті, в рамках міжнародних навчаннях «Еджайл спіріт – 2021».

Про це повідомили в пресслужбі ВМС ЗС України, передає УНН.

Під час переходу морем екіпаж десантного корабля відпрацював низку корабельних бойових навчань. Зокрема, боротьбу за живучість корабля, протиповітряну, протикорабельну, протимінну оборони. Проведено тренування з тактичного маневрування та сигналовиробницта за стандартами НАТО.

Варто зазначити, що протиповітряна оборона корабля є одним із важливих елементів універсальної оборони корабля, до якої також був залучений особовий склад десанту. Морські піхотинці несли чергування зі спостереження за повітряною та надводною обстановкою.

«Ми щодня відпрацьовували переведення зенітно-вогневих засобів у бойову готовність номер один, а також проводили навчання щодо відбиття ударів повітряного противника силами тактичної групи. Особовий склад корабля та десанту показав впевнені та чіткі дії, усі вогневі засоби були переведені у бойову готовність вчасно та відповідно до встановлених нормативів», – повідомив старший помічник командира середнього десантного корабля Юрій Олефіренко капітан-лейтенант Василь Огаренко.

Також, у пресслужбі повідомили, що за сценарієм корабельного бойового навчання, було виявлено займання пально-мастильних матерів. Аварійна партія зреагувала миттєво: використовуючи спеціальні засоби, умовну пожежу було ліквідовано в найкоротший час.

Ще на цю тему