НАТО в Румунії готуватиме українських парамедиків - МВС

10:40 26.10.2022

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи та Румунія підписали угоду про співпрацю з метою навчання парамедиків для українських служб швидкого реагування.

Про це повідомляє пресслужба МВС, передає Укрінформ .

«Цей тренінг допоможе підвищити спроможність української медичної системи в умовах широкомасштабної збройної агресії рф проти України - ситуації, яка погіршилася із настанням зими та поточними викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19», - ідеться у повідомленні.

Навчання проходитимуть у Румунії за сприяння Департаменту з надзвичайних ситуацій МВС цієї країни.

У штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія з нагоди підписання угоди за участю державного секретаря МВС Румунії Раеда Арафата, постійного представника Румунії при НАТО, посла Дана Некулаеску та Тіма Ланнана, голови Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи.

Зазначається, що Румунія та Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи забезпечать фінансову підтримку, необхідну для проведення тренінгів та покриття пов’язаних витрат через Цільовий фонд реагування на пандемію.

Цей фонд було створено у 2022 році для реагування на пандемію COVID-19.

«Сьогодні у рамках реалізації Трастового фонду надається гуманітарна підтримка Україні, що включає доставку медичного обладнання та витратних матеріалів, освітню підтримку у таких сферах, як підготовка парамедиків. Усе це сприяє підвищенню готовності та стійкості національної системи охорони здоров’я України», - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, ДСНС підписала меморандум про співпрацю з «Україно-турецьким благодійним фондом».

Ще на цю тему