UA EN

Прокуратура АРК розслідує понад 270 проваджень через порушення прав у Криму

15:00 27.05.2021

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя здійснює процесуальне керівництво щодо 270 кримінальних проваджень за понад 400-ма фактами порушень в окупованому Криму. 

Як повідомила пресслужба відомства, йдеться про порушення права на життя і здоров’я, насильницьке зникнення, позбавлення волі, викрадення людей, тортури і нелюдське поводження з часу анексії Росією, пише Крим.Реалії.

«У переважній більшості кримінальних проваджень досудовим розслідуванням встановлено причетність до вчинення зазначених злочинів представників держави-окупанта та її окупаційної адміністрації. Наразі відповідні розслідування українськими правоохоронцями ускладнюються відсутністю доступу до тимчасово окупованої території», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що «Російська Федерація, як держава-окупант, яка несе відповідальність за відповідні насильницькі зникнення, розслідувань або не проводить, або проводить не суттєві дії, які до жодного результату не призводять».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні закликав ОБСЄ більше приділяти уваги ситуації, яка склалася в Криму після російської анексії.
 

Ще на цю тему