UA EN

В окупованому Криму заведено 147 кримінальних справ за ухилення від служби в ЗС РФ, - правозахисники

09:45 22.12.2020

В окупованому Криму заведено 147 кримінальних справ за ухилення від служби в ЗС РФ, - правозахисникиВ окупованому Криму протягом листопада правозахисники зафіксували два нових вироки і три нові кримінальні справи за так зване ухилення від служби в Збройних силах РФ.

Про це йдеться в звіті Кримської правозахисної групи, передає Цензор.НЕТ.

«У Криму в листопаді КПГ зафіксувала три нові кримінальні справи стосовно жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ) і два нових вироки, винесених за ст. 328 КК РФ», - йдеться в 3-му розділі звіту, присвяченому порушенню норм міжнародного гуманітарного права.

За даними КПГ, одна з нових справ порушена стосовно Кирила Жданченка, якого вже переслідували за цією статтею в 2018 році.

Всього на кінець листопада КПГ зафіксувала 147 кримінальних справ за ухилення від служби в ЗС РФ, які передані на розгляд в «суди» Криму.

З них щодо 142 осіб вже винесені вироки, ще п'ять справ перебувають на стадії розгляду.

Нагадаємо, в жовтні в окупованому Криму шестеро осіб отримали вирок за відмову служити в російській армії. Також в жовтні було зафіксовано чотири нові кримінальні справи щодо кримчан за ст. 328 КК РФ.

Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до двох років
 

Ще на цю тему