Канада анонсувала новий оборонний пакет для України на $500 мільйонів

08:00 11.07.2024

Джастін Трюдо на зустрічі з Володимиром Зеленським анонсував новий пакет військової допомоги для України на 500 мільйонів канадських доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Під час зустрічі на полях саміту НАТО у Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудили нещодавню ракетну атаку РФ по Україні», - йдеться в повідомленні.


Очільник уряду Канади наголосив, що його країна готова надати необхідну медичну підтримку постраждалим унаслідок російського удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.


Зазначається, що Трюдо також анонсував новий, додатковий пакет військової підтримки для України в обсязі 500 мільйонів канадських доларів.

«Для наших людей дуже важливо чути це. Дякую вам за допомогу, за додатковий оборонний пакет. Це посилить наших героїв на полі бою», – сказав Зеленський.

Лідери двох країн обговорили оборонні потреби України та скоординували співпрацю в межах коаліції винищувачів.


За інформацією ОП, Президент розповів про необхідність розширення тренувальних місій українських пілотів. Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах та проведення в Канаді однієї з тематичних зустрічей за підсумками першого Саміту миру.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський і новий глава уряду Британії Кір Стармер обговорили практичну реалізацію дозволу застосовувати ракети Storm Shadow по військових обʼєктах на території Росії.

Ще на цю тему