Якщо скоротити підтримку України, війська РФ стоятимуть на польському кордоні - Бербок

14:20 17.06.2024

Наслідки зменшення допомоги Києву, який обороняється від російської агресії, будуть важкими, російські війська опиняться на кордоні з Польщею.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на DW, про це в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

"Якщо ми не продовжимо підтримувати Україну, то ми ризикуємо, що війська Путіна стоятимуть на кордоні з Польщею. Війна незабаром буде на території ЄС і НАТО. Майже неможливо оцінити, скільки б це коштувало, якби нам довелося самим захищати свою свободу і безпеку. Зрештою, справа зводиться до одного: підтримка України також утримує війну якомога далі від нас самих"- сказала вона.

Бербок також попередила про загрозу нового напливу біженців. За її словами, якщо Україна більше не зможе себе захистити, мільйони людей будуть змушені тікати від окупації. Також вона нагадала, що більше мільйона українців вже знайшли захист у Німеччині.

"Програш був би фатальним - для вільної України та вільної Європи. Саме тому країна потребує більшої підтримки", - підкреслила Бербок.

Також вона звернулася до всіх партнерів по всьому світу з проханням передати додаткові системи протиповітряної оборони Києву.

Нагадаємо, посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк днями заявила, що Росія є найбільшою загрозою не лише для України, а й для Молдови, Румунії, Туреччини та Болгарії. 

Ще на цю тему