Фінляндія боротиметься з наслідками дій російських танкерів

14:00 11.06.2024

Фінляндія закликає збільшити ресурси для ліквідації розливів нафти у Балтійському морі, спричинене суднами «тіньового флоту» рф. 

Фінляндія звернулася до Європейського Союзу з проханням придбати додаткове судно для ліквідації розливів нафти в північній частині Балтики.

Як повідомляе видання «USM» про це повідомляє Splash.

У Міністерстві транспорту та зв’язку країні наголосили, що старі судна рф із сумнівним страхуванням становлять серйозний ризик для екології. Наслідки розливу нафти особливо помітні взимку, адже багато російських кораблів, що використовуються для незаконного експорту нафти, не пристосовані для роботи в льодових умовах.

Європейське агентство з безпеки на морі (EMSA) наразі має 14 суден для ліквідації розливів нафти, розміщених у різних портах Європи. Фінське міністерство пропонує агентству придбати 15 судно для роботи у північних районах Балтійського моря, зокрема, у Фінській затоці.

На тлі цього країни Балтії на чолі зі Швецією, ведуть дипломатичну кампанію, закликаючи інші держави підтримати більш жорсткі заходи проти російського «тіньового флоту».

За даними брокерів BRS, цього року світовий незаконний танкерний флот зріс на 17% і налічує 787 суден. Таким чином він становить 8,5% загальної місткості танкерів. Серед них обсяг тоннажу танкерів за дедвейтом досяг рекордних 93,7 млн тонн, що становить 13,7% від загального тоннажу танкерів.

Раніше USM писав, що російський «тіньовий флот» завдає шкоди довкіллю через дешеве пальне.

Ще на цю тему