Росіяни атакували абсолютно всі порти Одеси та області, — генпрокурор

13:40 11.06.2024

В Одесі та області зафіксували 21 масований обстріл портової та аграрної інфраструктури.

Як інформує видання «USM» унаслідок масованих атак загинули шість осіб, ще 30 отримали поранення, повідомив генпрокурор України Андрій Костін.

Наразі за фактами обстрілів зернової інфраструктури та захоплення інших обʼєктів армією рф розслідується 248 кримінальних проваджень, які охоплюють 432 епізоди.

«Лише в Одесі та на Одещині зафіксовано 21 масований обстріл портової та аграрної інфраструктури. Мова не лише про атаки на великі порти, такі як в Одесі, Чорноморську та Південному. Атак зазнали фактично всі порти чорноморсько-дунайського басейну — Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ та Білгород-Дністровський», — підкреслив генпрокурор.

Внаслідок цих обстрілів під загрозою знаходиться стабільність постачання зернової продукції з України за зобов’язаннями. Зокрема це свідчить про системність нападу росії на зернову безпеку світу.

Нагадаємо, в Україні створили інтерактивну карту, на якій можна побачити всі удари рф по зернових об’єктах, а також портовій інфраструктурі Миколаївської та Одеської областей.

Теми:

Ще на цю тему