На українські Су–25 адаптували французькі авіабомби Hammer

19:00 10.06.2024

Штурмовики Су-25 Повітряних Сил ЗСУ адаптували для застосування високоточних французьких авіабомб AASM HAMMER.

Про це розповів начальник авіації командування ПС ЗСУ Сергій Голубцов в інтерв’ю «Донбас. Реалії», пише Мілітарний.

Це авіаційне озброєння, яке Україна отримує в межах військової допомоги від Франції, активно застосовується для ударів по окупантах.

«Наші літаки Су-25 також модернізуються, і зараз вони вже можуть застосовувати бомби, у яких є реактивний двигун. Вони називаються HAMMER, ми їх використовуємо, і дуже успішно», – повідомив Сергій Голубцов.

За його словами, на початку повномасштабного російського вторгнення Україна мала запаси некерованого авіаційного озброєння для штурмовиків Су-25. Однак, за перший рік активних бойових дій ці запаси були вичерпані.

Для продовження застосування штурмової авіації Повітряних Сил ЗСУ, зокрема Сполучені Штати передали Україні авіаційні ракети Zuni, які були у наявності на складах.

Ці некеровані ракети «повітря—земля», призначені для ураження наземних цілей, фортифікаційних споруд, інших об’єктів та колон ворожої техніки.

Однак, і ці запаси закінчилися, а відновлення виробництва, є недоцільним через перехід західної авіації на високоточне озброєння.

Тому щоб залишити в строю Су-25, українські військові адаптували їх для застосування, французьких авіаційних бомб AASM HAMMER.

Винищувачі МиГ-29ПС ЗСУ також були пристосовані для застосування таких французьких авіабомб.

Крім того, на майбутні українські багатоцільові винищувачі F-16 також будуть інтегровані авіаційні бомби HAMMER.

AASM є комплектом для вільнопадаючих некерованих авіабомб, який перетворює їх на високоточні. Комплект складається з передньої частини з системою наведення і закрилками та задньої з ракетним прискорювачем, що призначений для збільшення дальності польоту боєприпасу.
 

Ще на цю тему